Editie november 2014

media_xl_927998-002Toneel is sport… (maar dan anders!)

Wie denkt dat de afdeling toneel van Omni Vereniging Voorwaarts niets met sport te maken heeft, zit er behoorlijk naast! Zo op het eerste oog lijkt het een gezellig clubje mensen dat op donderdagavond bij elkaar komt om een toneelstukje in te studeren.

Toch, als je beter kijkt, zijn er meer overeenkomsten met de andere afdelingen van Voorwaarts dan je zou denken.

Net als bijvoorbeeld onze voetballers, trainen ook wij iedere week om beter te worden. We leren technieken en foefjes om steeds mooier te kunnen spelen.

Je in het zweet werken tijdens een wedstrijd kennen wij ook… . Bij ons heet dat een uitvoering… .

U moest eens weten… wat zweten!

Onze groep heeft ook een trainer, alleen noemen wij die anders. Na de ‘training’ drinken ook wij een glaasje in ons clubgebouw. En zo kunnen we nog even doorgaan met vergelijkingen en er steeds meer achter komen dat toneelspelen soms echt topsport is! ( maar dan anders )

Vanaf half augustus zijn we weer begonnen met ‘trainen’. We werken hard om straks, goed voorbereid, de finale te bereiken. We hoeven weliswaar geen andere teams uit te schakelen om daar te komen, maar de pressie dàt die finale er aan komt en dat wíj daar moeten staan is minstens zo spannend.

Op vrijdag 23, zaterdag 24, vrijdag 30 en zaterdag 31 januari 2015 spelen we. Op zaterdagmiddag 24 januari is er een extra seniorenvoorstelling. Kaarten zijn vanaf 1 december 2014 te koop bij Boekhandel Oonk en Kapsalon Korten. Ook is het mogelijk om via onze website www.toneelgroepvoorwaarts.nl kaarten te bestellen.Wellicht voor U alvast een leuk idee als cadeautje voor Sinterklaas of kerst.

Dit jaar spelen we een blijspel in drie bedrijven geschreven door Willem de Groot. Het stuk speelt zich af in het klooster. De nonnen hebben te lijden onder het schrikbewind van een strenge Moeder-Overste. Een brief van hoger hand lijkt de situatie te doorbreken want vanwege bezuinigingen zal een aantal broeders in het klooster moeten worden gehuisvest. Voor de nonnen een aangename verandering maar Moeder-Overste is in alle staten. Ze zet alles op alles om de nieuwe bewoners weer weg te krijgen. Met list en bedrog lijkt dat nog te lukken ook. Gelukkig krijgen de nonnen steun van aardige werklui die het één en ander in het klooster moeten aanpassen in verband met de komst van de broeders.

De ontknoping is even verrassend als weerzinwekkend… . Broeders bij nonnen…, waar zijn we aan begonnen?

Zoals bij iedere sport zien ook wij onze supporters graag! We beloven dat het een leuke ‘finale’ wordt!

Toneelgroep Voorwaarts