“De luchtballon”eenakter Carl Slotboom

DE LUCHTBALLON – CARL SLOTBOOM

https://youtu.be/NsXxsFtq354

We begeven ons naar een weiland ergens in Nederland waar een luchtballon gereed staat voor vertrek. Het aantal passagiers dat met deze vaart aan boord zal gaan bestaat o.a. uit Greet en haar zoon Guus. Zij heeft deze ballonvaart cadeau gekregen van haar inmiddels overleden broer.

Greet is een wat arrogante, lastige vrouw, die samen met haar vrijgezelle zoon de tocht zal gaan ondernemen. Guus woont, ondanks zijn meer dan volwassen leeftijd, nog steeds bij zijn moeder, en vindt dat ook wel goed zo. Het zijn duidelijk mensen van enige stand.

Piet en Agnes, zijn de andere passagiers die mee zullen reizen. In tegenstelling tot Greet en Guus, zijn zij nogal volkse mensen. Agnes heeft, door het invullen van een puzzel in de Story, een prijs gewonnen. En die prijs bestond uit een ballonvaart voor 2 personen. Maar al snel zal blijken dat beide koppels behoorlijke tegenpolen van elkaar zijn, met allerlei hilarische gevolgen van dien. De ballon zal bestuurd worden door Brenda, die haar werk net zo serieus neemt als ze er uit ziet.

Regie: Gerda Reinders

Rolverdeling:
Guus Visser, passagier – Michel Scheper
Greet Visser, zijn moeder – Ellen Meijer van Mourik
Piet Bergman, passagier – Martin Wesselink
Agnes Bergman, zijn vrouw – Ina Galema
Brenda Kuiper, ballonvaarster – Marleen Pol